Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Alec Segaert 21 Wint Rit Tegen De Klok In Renewi Tour Van Der Poel Houdt Schade Beperkt

Alec Segaert (21) wint rit tegen de klok in Renewi Tour, Van der Poel houdt schade beperkt

Snelle start Vuelta

De Vuelta a España is begonnen met een tijdrit over 7,1 kilometer in Burgos. De 21-jarige Belg Alec Segaert was de snelste in een tijd van 8 minuten en 18 seconden. Hij hield daarmee de Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) achter zich, die op 13 seconden finishte. Van der Poel geldt als een van de topfavorieten voor de eindzege in deze Vuelta.

Sterke Segaert

Segaert rijdt voor het Belgische Bingoal Pauwels Sauces WB en is een specialist in tijdritten. Hij won dit jaar al de tijdrit in de Ronde van België en werd tweede in de tijdrit in de Ronde van Zwitserland. In de Vuelta a España is hij voor het eerst aan de start.

Schade beperkt

Voor Van der Poel was het belangrijk om niet te veel tijd te verliezen op de andere favorieten. Hij slaagde daar met een 13e plaats in de tijdrit goed in. De andere kandidaten voor de eindzege, zoals Primož Roglič (Jumbo-Visma) en Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), verloren ook niet veel tijd op Van der Poel.

Vlakke etappe

De tweede etappe van de Vuelta a España is een vlakke etappe van 158 kilometer van Burgos naar Burgos. De kans is groot dat er een massasprint volgt, waarin Elia Viviani (Cofidis) en Fabio Jakobsen (Quick-Step Alpha Vinyl) de favorieten zijn.

Belangrijke punten

  • Alec Segaert wint de openingstijdrit in de Vuelta a España 2022.
  • Mathieu van der Poel eindigt als 13e en beperkt zijn tijdverlies.
  • Andere favorieten voor de eindzege, zoals Roglič en Pogačar, verliezen ook niet veel tijd.
  • De tweede etappe is een vlakke etappe met een kans op een massasprint.
  • Elia Viviani en Fabio Jakobsen zijn de favorieten voor de etappezege.

Bronnen

  1. Wielerflits.nl
  2. NU.nl
  3. Sporza.be


Comments